Skip to main content

Våra varumärken

Nordic LED AB är en fullsortimentsleverantör av inomhus-, utomhus- och industribelysning och ett av Sveriges snabbast växande belysningsföretag. Utöver det egna varumärket OPTIMUM är vi också generalagent/distributör för Cree Lighting, Lorelux och DW Windsor i Sverige, Finland och Danmark. Sedan starten 2008 finns Nordic LED med huvudkontoret i Varberg.

Cree Lightning

En pionjär inom belysning. En historia av innovation.

I över tre decennier har Cree Lighting visat vägen genom att omvandla ny vetenskap till produkter som förändrar marknaden. Cree Lighting är internationellt erkänt som det företag som banade väg för LED-belysning och revolutionerade belysningsmarknaden. Än idag står varumärket för innovation, prestanda och högkvalitativ ingenjörskonst. Sedan 1988 har Cree Lighting varit närvarande i Europa med en enda mission: att skapa belysning på bästa möjliga sätt.

Cree Lightning logotyp

Nyheter från Cree


DW Windsor

DW Windsor har sedan 1976 levererat högkvalitativa belysningslösningar för att belysa stadens gator, torg och parker. Med en gedigen kunskap i hantverket utvecklar DW Windsor armaturer både i klassisk och modern stil med den senaste LED-tekniken och innovativa lösningar för hög ljuskomfort. Med sin stora erfarenhet inom klassisk och modern belysning återfinns både handgjorda armaturer i koppar och modernt producerade produkter i aluminium och rostfritt stål.

Cree Lightning logotyp

Nyheter från DW Windsor


Lorelux

LORELUX® betyder ”Long resistant luminaires” och är ett varumärke ägt av Niteko, ett innovationsföretag från Apulien i södra Italien. Med en lång historia av teknisk utveckling har Niteko skapat en unik lösning i belysningsbranschen genom sin serie rotationsgjutna armaturer i polymer. Med energieffektiv tillverkning och ett välfungerande återvinningssystem skapas en cirkulär produktserie med oöverträffad miljöprestanda. Med hjälp av olika industridesigners har produktprogrammet utvecklats till att även erbjuda unik, vacker design för stadens gator, torg och parker.

Cree Lightning logotyp

Nyheter från Lorelux


GDS Lighting

GDS Lighting har revolutionerat belysningsvärlden med styrsystemet SkylarkNET . Systemet är det första i sitt slag som kombinerar den standardiserade LoRaWAN-tekniken med helt integrerad styrning och kommunikation i belysningsarmaturen. För att ytterligare stärka sitt erbjudande kan systemet enkelt användas i armaturer som är Zhaga D4i-certifierade med hjälp av GDS Zhaga Book 18 kommunikationsnod.

Cree Lightning logotyp

Nyheter från GDS Lighting


OPTIMUM

OPTIMUM är en samling belysningslösningar som framtagits i samarbete med europeiska armaturtillverkare för att utöka Nordic LEDs redan stora armaturportfölj. Här återfinns armaturer för industribelysning, vägbelysning, inomhusbelysning och många fler områden. Den röda tråden är europeisk närproduktion och hög kvalité i kombination med en attraktiv prisbild.

Nyheter från OPTIMUM