Skip to main content
2020-09-14

WaveMax® skapar visuell komfort

WaveMax® skapar visuell komfort

Med introduktionen av nya Syrius och WaveMax® från Cree Lighting förändras hur världen ser på belysning och ljus.

Idag är LED-belysning synonymt med energibesparing vilket gör det till ett självklart val när syftet är att göra gamla system både mer energieffektiva och uppdaterade efter dagens förutsättningar, men också när uppgiften är att skapa belysing i nya miljöer och på nya platser.

Med WaveMax®-tekniken ger Cree Lighting en unik möjlighet att skapa en mjukare belysning som minskar bländning och drastiskt förbättrar färgkontrasten för de som rör sig i ljuset från Syrius armaturerna. Syrius är godkänd av International Dark Sky Association.

WaveMax® fungerar som en fiberoptisk tråd där man tillsätter ljus i ena änden och tack vare, vad som kallas Total Internal Reflection (TIR), visas ljuset i andra änden av
med väldigt lite ljus som förlorats längs vägen. WaveMax® ser till att ljuset kontrolleras och släpps ut på ett i högsta grad kontrollerat, jämnt komfortabelt sätt. Med hög effektivitet och maximal precision skapas ett mer avslappnat ljus än vad som är möjlgt från traditionella armaturer med resultatet av en bekvämare miljö att vistas i för såväl människor som andra levande varelser.

Visuell komfort
Ett av de element som har störst påverkan på visuell komfort är kromatisk enhetlighet på ytan som levererar ljuset. Traditionell LED-teknik, även om lysdioderna omges av optik, är synligt för människan ögat som kan uppfatta färgskillnaden orsakas av det typiska urvalet av dioder som är kända som BINNING. WaveMax®-tekniken har löst detta problem genom att ta bort lysdioderna från synfältet och har som resultat av detta låga bländningsnivåer och överlägsen färgkvalitet, som skapar installationer med en visuell och estetiskt överlägsen komfortnivå.

Färgkonsekvens
Om vi ​​jämför Syrius optiska system med traditionella armatursystems ”direkt”-optik, ser vi ljusdistributionen är så exakt och optimerad att det nästan är total jämnhet på marken med avsevärt förbättrad färgkonsekvens. Med WaveMax®-optiken säkerställs ett resultat där vi ser objekten med sina riktiga färger och kan observera dem bättre utan att visuell stress för våra ögon.

Pixellering
Kontrastkänslighet är förmågan att märka minsta variation i ljusintensitet (luminans) mellan två föremål eller intilliggande områden i omgivningen, och det är viktigt kunna skilja
objekt från bakgrunden och förstå där den ena börjar och den andra slutar. Med WaveMax® optiska system blir det möjligt minska negativa effekten av pixellering för det mänskliga ögat. Principen bygger på en reduktion av överlappande skuggor mellan olika ljuskällor, vilket gör bilderna tydligare, tar bort förvrängningen av de upplysta föremålen och återger en mer verklig, autentisk och bekväm bild för det mänskliga ögat.

Dark Sky Association
WaveMax® är godkänt av International Dark Sky Association.