Skip to main content

Sport

Fånga varje ögonblick

Att skapa en belyst miljö för olika sportaktiviteter kräver mycket av både belysningsarmaturer och ljusdesigner. Alla sporter har sina krav och det gäller att vara insatt och att bygga erfarenhet. Kraven skiljer sig markant mellan de enklare anläggningarna för träning och lek till de professionella arenorna där TV-kamerorna fångar varje liten detalj i det som pågår på plan eller i spåret. 

Kom närmare spelet

Arenabelysning är ett starkt växande område där kraven är på högsta nivå och där målet är att få upplevelsen att nå hela vägen till översta läktarraden och vidare in i TV-rummet. Med tydliga standarder, och ett verifierbart testförfarande bygger man väl fungerande anläggningar som uppfyller de krav förbunden ställer.

Sporten skall vara hållbar

Med kraftfulla och ofta tekniskt avancerade armaturer som integreras in i olika styrsystem skapas en helhetsupplevelse för spelare och åskådare. Det är dock viktigt att inte glömma hållbarhetsaspekten och att armaturerna skall vara utformade på ett sätt som gör planerat underhåll enkelt. Det gäller både ljusmoduler och drivdonselektronik.

Alla sporter behöver belysning

Sport skall kunna utövas och följas under hela året och även på kvällstid. Vintersporterna ställer särskilda krav på belysningsnivå, styrning, kvalité och montage. Därför är det viktigt att vi som leverantör är väl insatta i det regelverk som finns och att vi kan vara behjälpliga med frågor rörande montage av armaturerna. Vår support har hjälpt otaliga kunder att skapa fantastiska anläggningar som man kan trivas i och som ger åskådarna bästa möjliga upplevelse.

Lösningar för belysningsstyrning

Belysningsstyrning kan avsevärt förbättra alla miljöer där de är installerade, vilket ger många fördelar, från ökad flexibilitet till sänkt energiförbrukning. Vi erbjuder en rad olika lösningar, från enkla till avancerade, utformade för en mängd olika applikationer.

Noesi

Stilren och kapabel

Noesi är en stilren, gedigen armatur för stolp eller mastmontage med möjlighet till Zhaga Book 18-integration i nya eller befintliga styrsystem.

AR2

Robust och stark

Robusta och effektiva LED strålkastare med bygelmontage som med sin hållbara design, energieffektivitet ger möjligheten att skapa en välbelyst och säker miljö för sportanläggningar.

AR1

Konstgräsets favorit 

Robust och effektiv LED strålkastare med bygelmontage som med sin hållbara design, energieffektivitet ger möjligheten att skapa en välbelyst och säker miljö för sportanläggningar.

Inomhussporter

Vi är entusiaster för alla sporter, inomhus som utomhus. Vi vet att spelarna och åskådarna är där för att de älskar sporten och med våra armaturer ger vi alla den rätta upplevelsen, både på och vid sidan av spelplanen.

Norte

Kraft och flexibilitet i ett montagevänligt utförande. Norte ger sporten den känsla och tydlighet som krävs. Med sin linjära utformning är den lättplacerad och skapar bra jämnhet.

Stark

Stark är som namnet, en kraftfull armaturfamilj för de krävande anläggningarna. Med sin moduluppbyggda form kan den enkelt anpassas för de olika belysningsnivåer som krävs.

X-Tigua

X-TIGUA är en banbrytande armatur designad för att möta de mest krävande miljöerna och representerar en fusion av avancerad teknologi, exceptionell hållbarhet och prestanda.

Att vinna

Du som utövar en tävlingsidrott måste ha bästa möjliga förutsättningar att uppnå dina mål. Genom att utöva en idrott med passion för spelet och dina medspelare är du redan en vinnare. Med vår belysning hjälper vi dig att nå längre.

Vill ni veta mer
om hur vi arbetar?

Fler projekt

PROJEKT

Markaryd Station

Plattformsbelysning

PROJEKT

Skillingaryd

Plattformsbelysning