Om Nordic LED.

Nordic LED AB är en fullsortimentsleverantör av inomhus-,  utomhus- och industribelysning och ett av Sveriges snabbast växande belysningsföretag. Utöver det egna varumärket OPTIMUM är vi också generalagent/distributör för amerikanska Cree Lighting i Sverige, Finland och Danmark. Sedan starten 2008 finns Nordic LED med huvudkontoret i Varberg.

Företaget ligger lättillgängligt ca 70 km söder om Göteborg alldeles i anslutning till E6:an. Där finns bl.a. order, lager och logistik tillsammans med showroom, totalt förfogar vi över 3.000 m2 lager och kontor. I Varberg finns vårt entusiastiska gäng medarbetare med många års erfarenhet och kunskap kring LED-belysning. Med stor vana och bredd, är vi redo att hjälpa till med belysningsplanering och ljusberäkningar för att på bästa sätt nå den mest optimala belysningslösning i våra kunders projekt.

Försäljningen sker i alla länderna genom olika partners till kunder som företag, kommuner, bostadsrättsföreningar, landsting, elektriker, elgrossister, belysningsindustrin och andra, särskilt utvalda partners.

Nordic LED är sedan hösten 2008 generalagent för amerikanska CREE Inc. Historien började 2008 när Nordic LED började samarbeta med amerikanska RUUD Lighting och representera dem på den svenska marknaden. Ruud Lighting startade som armaturtillverkare 1982 och är sedan 2011 inkorporerat i amerikanska Cree Inc. I dagsläget arbetar över 7.500 personer inom koncernen. Tillverkning, forskning och utveckling sker vid flera anläggningar runt om i världen bl.a. i Racine, WI, USA och Florens i Italien där det europeiska huvudkontoret ligger.

Redan 2006 lanserade Ruud Lighting kommersiellt serietillverkade LED-armaturer för väg-, gatu- och skärmtaksinstallationer. LED-armaturerna marknadsfördes under varumärket BetaLED®, och omfattade armaturer för många olika applikationer, som med beprövad prestanda och vinnande design har tagit världen med storm. I serien finns ett stort urval av produkter för bl.a. väg, gata, park och industribelysning samt lager, inklusive frys- och kyllager.

RUUD Lighting har tillsammans med flera olika partners, t.ex. Cree, bedrivit forskning och utveckling inom LED-baserad armaturteknik i många år vilket resulterat i flera viktiga patent. Utmärkande funktioner är bl.a. kylning av LED-kretsen,  BetaLED® Air-FlowTM, och det optiska systemet BetaLED® NanoOptic™. Genom att kombinera ny forskning med mångårig erfarenhet av armaturtillverkning har man skapat en av de mest sålda LED-armaturerna för väg-gata-park i världen.

Cree leder LED-revolutionen inom belysning vilket bidrar till att traditionell energislösande belysningsteknologier blir överträffade genom användandet av energieffektiv och miljövänlig LED-belysning. Cree är en marknadsledande innovatör inom LED för belysning, armaturer som använder LED och halvledarlösningar för trådlösa och applikationer inom kraft.