Fortsätter att skjuta fram gränserna för LED prestanda;

DURHAM, NC — Cree Inc svarar för ytterligare en betydande LED milstolpe med uppvisandet av 303 lumen per watt från en vit, hög-effekt LED. Detta är en milstolpe som uppnåtts mycket fortare än man trodde var möjligt, resultatet överträffar Cree tidigare industri-bästa R&D rekord på 276 lumen per watt som meddelades för drygt ett år sedan.


300lumen

”Detta är verkligen en imponerande prestation. Att uppnå denna nivå av LED-effekt förstärker potentialen för Solid-State-Solid-State-belysningsbranschen att leverera mindre, billigare belysningslösningar, och även större än väntade energibesparingar”, sade Steven DenBaars, professor och verksamhetschef, Solid State Lighting och Energy Center, University of California, Santa Barbara.

Cree rapporterar att LED effekten mättes på 303 lumen per watt, vid en korrelerad färgtemperatur på 5150 K och 350 mA. Vanlig rumstemperatur användes för att uppnå resultatet.

”Obevekliga innovationer är en drivande kraft på Cree då vi fortsätter jakten mot 100 procent LED-implementering”, säger John Edmond, en av Cree-grundarna och direktör för avancerade optoelektronik. ”Tänja på gränserna för LED-prestanda är avgörande för att förbättra belysningsdesign med LED och resultatet på 303 lumen per watt möjliggör mer kostnadseffektiva belysningslösningar”.

Cree är ledande inom belysningsrevolutionen med LED och att göra energislösande traditionell belysningsteknik föråldrad med hjälp av energieffektiv, kvicksilverfri LED-belysning. Cree är en ledande innovatör av belysningklassade lysdioder, LED-belysning och halvledarprodukter för kraft- och radiofrekvens (RF)-applikationer. Cree produktfamiljer inkluderar LED-armaturer och lampor, blå och gröna LED-chip, ljusstarka lysdioder, belysning-klassade power-LED, switchade kraftenheter och RF-enheter. Cree® produkter driver förbättringar inom områden som allmän belysning, bakgrundsbelysning, elektroniska skyltar och signaler, kraftleverantörer och växelriktare för solenergi.

Källa: www.cree.com
Först publicerad 26/3/2014